Välkomna till Malmös första Breakfast Club!

Starta dagen med oss, en frukost och inspirerade föreläsning. Till den första träffen gästar den Palestinsk/Israeliska organisationen The Parents Circle-Families Forum, en organisation som består av israeliska och palestinska familjer som har förlorat familjemedlemmar i den konflikt som råder mellan dessa två länder. Organisationens syfte är att uppnå en hållbar och fredlig relation mellan Israel och Palestina.
Från organisationen besöks vi av Robi Damelin vars son David dödades av en krypskytt under sin tjänst i den Israeliska armén, och Bassam Aramin vars tioåriga dotter blev nedskjuten till döds. De är två medlemmar som trots sorg och motgångar kämpat för att utveckla en dialog mellan Israel och Palestina.

Damelin reaktion på sin sons död var att ingen ska hämnas i hennes sons namn, och Aramin som i sin uppväxt stred i Palestinas namn och senare grundade “Combatants of Peace”, i vilken tidigare soldater kämpar för en icke-våldsam kamp mot ockupation, kommer att träffa oss för samtal och diskussion.

Frågor som kommer diskuteras är hur organisationen uppkom och dess roll idag, civilsamhällets roll och unga i konflikter samt vad som krävs för en hållbar fredslösning i Israel-Palestina konflikten. Vi väntar oss en inspirerande och lärorik morgon med nya insikter och unika samtal!

Raoul Wallenberg Differencemakers Syd är en nystartad förening i södra Sverige som ämnar att bedriva verksamhet, som frukostföreläsningar, med utgångspunkt i medmänsklighet, civilkurage och samhällsengagemang.

Plats: Agnesgatan 11, Malmö
Tid: Torsdag 14e maj. Frukost serveras kl 09.30-10.00. Föredraget pågår 10.00-11.00.

Frågor?
Kontakta Philip Österbo, ordförande RWD Syd
philiposterbo@gmail.com

Har du fått förhinder?
Avanmäl dig och din biljett från evenemanget på Eventbrite.se så kan någon annan person få din plats.